De voormalige Honigfabriek is dé nieuwe hotspot in Nijmegen. Je kunt er heerlijk eten en drinken, sporten, winkelen en veel meer. Je vindt er kunst, cultuur en er worden wekelijks kleine en grote evenementen georganiseerd.

Het gezellige centrum van Nijmegen heeft veel terrasjes op verschillende mooie pleinen. Hoog boven de Waal ligt het Valkhof Museum met archeologische opgravingen én moderne kunst. Je kunt ook naar een bijzondere film of naar de Stadsschouwburg. Zin in heerlijke koffie? Super koffie drink je bij De Blonde Pater (nummer 1 van de 2015 Top 100 Nederlandse koffieadressen) of bij Bairro Alto in een historisch pand en waar het altijd ruikt naar vers gebakken taart voor bij je koffie.

bairro_alto_binnen_low.jpg

Vanaf Buitenhuisje loop je in 10 minuten via het zandpad naar het Afrika Museum en in 10 minuten fiets je naar het Museumpark Orientalis waar je door het Joodse dorp, het Arabische dorp en de Romeinse straat kunt lopen. In de directe omgeving van het huisje zijn er volop landelijke fiets- en wandelroutes. Fiets of wandel in de Ooijpolder en geniet van een heerlijke high tea of lunch in de Millinger Theetuin in het natuurgebied De Millingerwaard. Gebruik onze fietsen met 7 versnellingen en fiets- en wandelkaarten. Of wandel in het prachtige natuurgebied De Mookerheide (parkeren in Mook: hoek Papenbergseweg Mendozaweg). En in Groesbeek kun je het Nederlands Wijnbouwcentrum bezoeken. Geniet van het prachtige uitzicht over de wijngaard en proef de wijnen uit de streek. 

In het Kröller-Müller Museum vind je de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld: bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen. Ook kun je in Duitsland naar Romeinse opgravingen en museum in Xanten (50 minuten rijden met de auto) of naar Düsseldorf met veel musea en fantastische winkels (1.15 uur rijden). 

Bijzondere winkels

De meest bijzondere winkelstraat en tevens oudste straat van Nijmegen is de Stikke Hezelstraat en in het verlengde daarvan de Lange Hezelstraat. Kijk voor vintage vondsten en kleding bij Make my Day
Prachtige plaids en kussens vind je bij Ochre & Red of loop even binnen bij Dille & Kamille.
Een bijzondere zijstraat is de Houstraat met de moderne accessoire winkel Deja Vu en de prachtige kookwinkel Zus en Zo. Hou je van hip en vintage, ga dan in het dorp Groesbeek naar Jann Conceptstore.

foto Jann Conceptstore.jpg

ONTBIJT

Om 10 minuten afstand met de auto:

  • Eigenweijs Lokale producten, parkeren voor de deur in Groesbeek, dagelijks geopend

  • De Blonde Pater nr. 1 in Nijmegen volgens Tripadvisor, dagelijks geopend

restaurants

Op 10 minuten loopafstand:

  • Puur Verrassende smaken en trendy inrichting, Bib Gourmand, maandag en dinsdag gesloten

  • In Geuren en Kleuren Ambachtelijke keuken met Bib Gourmand, maandag en dinsdag gesloten

Op 10 minuten fietsafstand (fietsen aanwezig):

Op 10 minuten afstand met de auto:

  • Restaurant de Sjalot Arabisch Franse keuken, biologisch, maandag en dinsdag gesloten

  • Bistro Flores pure smaken in een ontspannen setting, zondag en maandag gesloten

  • Het Savarijn informeel stijlvol, een van de beste wijnkaarten van Nederland, zondag gesloten