beleven

Het huisje ligt aan de bekende glooiende zevenheuvelroute van de Nijmeegse 4-daagse en de Zevenheuvelenloop. Vlakbij ligt ook het Pieterpad. Er zijn volop landelijke fiets- en wandelroutes. Fiets of wandel in de Ooijpolder en geniet van een heerlijke high tea of lunch in de Millinger Theetuin in het natuurgebied De Millingerwaard. Gebruik onze fietsen met 7 versnellingen en fiets- en wandelkaarten. Of wandel in het prachtige natuurgebied De Mookerheide (parkeren in Mook: hoek Papenbergseweg Mendozaweg). 

Het gezellige centrum van Nijmegen met veel terrasjes en het bekende Valkhof Museum ligt op fiets afstand. Ga in Nijmegen naar een bijzondere film of naar de Stadsschouwburg. Zin in heerlijke koffie? Super koffie drink je bij De Blonde Pater (nummer 1 van de 2015 Top 100 koffieadressen) of bij Bairro Alto in een historisch pand en waar het altijd ruikt naar vers gebakken taart voor bij je koffie.

bairro_alto_binnen_low.jpg

 

In 10 minuten loop je via het zandpad langs het huisje naar het Afrika Museum en in 10 minuten fiets je met de fietsen van het huisje naar het Museumpark Orientalis. De Canadese Oorlogsbegraafplaats en het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 liggen op 15 minuten fietsafstand. De uitdagende 45 holes golfbaan Het Rijk van Nijmegen ligt op 2 km afstand.

Ook kun je in Duitsland naar Romeinse opgravingen en museum in Xanten (50 minuten rijden met de auto) of naar Düsseldorf met veel musea en fantastische winkels (1.15 uur rijden). 

 

ONTBIJT ADRESjes

Om 10 minuten afstand met de auto:

  • Eigenweijs   Lokale producten, parkeren voor de deur in Groesbeek, dagelijks geopend
  • De Blonde Pater  nr. 1 in Nijmegen volgens Tripadvisor, dagelijks geopend

restaurants

Op 10 minuten loopafstand:

  • Puur Verrassende smaken en trendy inrichting, Bib Gourmand woensdag t/m maandag geopend
  • In Geuren en Kleuren  Ambachtelijke keuken met Bib Gourmand, woensdag t/m zondag geopend

Op 10 minuten fietsafstand (fietsen aanwezig):

Op 10 minuten afstand met de auto:

  • Restaurant de Sjalot  Arabisch Franse keuken, biologisch, woensdag t/m zondag geopend
  • Bistro Flores   nr. 2 in Nijmegen volgens Tripadvisor,  dinsdag t/m zaterdag geopend
  • De nieuwe winkel  Groente in de hoofdrol,  dinsdag t/m zaterdag geopend
  • Voorheen  Vegetarisch eethuis, biologisch,  woensdag t/m zondag geopend